//🌈
31/03/2017-Insecure.

Friday, March 31, 2017 @ 2:05 AM | 0 Comment [s]

01:52 am
Hi,dah masuk hujung bulan rupanya.Sekejap je masa berlalu.Harini dah start midsem.Assignment makin bertimbun,masa semakin pantas meninggalkan aku.Tahu tahu je kang dah exam.Semester 2 ni amat mencabar sekali.Mencabar fizikal,mental dan kewangan.Program pun dah banyak nak habiskan tulah ritu excited sangat nak join. Takpe,kumpul experience bak kata orang kan.
Motif gambar tepi tu sengaja jee.Lama tak masuk gambar.Asik animation dengan picture tumblr jekan.Alah,abaikan.

Aku semenjak dua menjak ni,asik down je.Buat semua benda malas,lepas tu asik menangis je.Bencikan rasa insecure ni.Aku taktahu lah kenapa aku jadi macam ni.Paling sensitif,bab kecantikan.
Aku memang serik gila pasal skin skin ni,kecantikan dan kesihatan ni.Sebab aku tahu macam mana rasanya kulit muka ni breakout dan sebagainya.Penat wei jaga,tahu tahu tengok cermin muka kusam jee tak bermaya.Eeeee stress.Dengan weight lagi.Memang la aku ni bedepot tapi eee tak boleh terima.Sem lepas aku loss banyak weight tapi haihh sem ni kenapa naik rasa macam nak jeeee bedah sedut lemak.Semalam aku rasa satu blok 9 dengar aku melalak menjerit semalam.Sampai semua group delivery aku left.Punyalah nekad nak loss weight wei.

Semalam try baju korporat shit,aku nangis tengok cermin.Tak lawanya aku pakai.Aku tak suka perasaan macam ni.Teruk meraung semalam sampai harini tak sudah.Tengah menaip ni tersedu-sedu wei nangis.Eeee benci perasaan macam ni.Kenapa benda ni jadi eeee takpuas hati.

Buat malu je nangis depan membe semalam.Sampai tak terkeluar suara diaorang.Nak buat macam mana,aku memang sensitif dari dulu benda benda macam ni.


Dulu,aku banyak habis duit.Korban semua benda nak rawat kulit aku.Yelah,orang kata hormon.Nak jugak merasa,"puberty hit me like a truck bla bla bla" Ye,memang merasa.Tapi,sekarang aku rasa bertempayan aku nangis meraung sebab benda ni jadi.Sedih dia lain macam beb.

Bertambah aku meraung tu,aku terstalk ex-bf aku.Eeeee kenapa dia makin handsome?Sampai basah bantal aku tersedu sedu malam tadi.Membe aku pujuk pun,tak termakan wei pujuk.Melalak aku semalam.

Tapi,mulai detik ini,saat ini,hari ini.Aku nekad nak kurus.Lantakla orang nak cakap apa.Yang penting aku dapat.SERIOUS AKU BENCI PARUT?!!!!!!!!!!!!!!!! Eeeeee nak nangis.










Apa-apa pun.Sekarang ni,aku rindu abah.Dahlah,assignment banyak.Bye.


Older Post | Newer Post
Hi


A cute girl who love Augustus Waters & Tobias Eaton. Perhaps I was too quick to fall in love with a character that is in the fault in our stars & the divergent series.

“A trophy carries dust. Memories last forever.”


Navigations!

Diary About Stuff Site


Wish List

Bachelor of Political Science,Ukm
Wonderful family & friends
Mini Cooper
Travelling at Bora-bora Island
 Add Me Follow Me Follow Me
Ask.fm : nfarishaaaa

The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : Farisya Azwa

Best View at GOOGLE CHROME!